La Perla - Parfumerie - Schoonheidsinstituut

Elektrisch ontharen
De laatste jaren wordt een blijvende oplossing in de vorm van elektrisch ontharen veel toegepast. Het nadeel van deze methode is dat het bedoeld is voor kleine oppervlakten en het is nogal tijdrovend en inspannend voor de behandelaar. Elektrisch ontharen is een methode om een haar definitief te verwijderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een naald, die langs de haar in het haarzakje wordt gegleden. Door het geven van een stroomstootje wordt warmte toegevoegd en wordt de haar met wortel en al verwarmd en daardoor vernietigd.
Voordelen: alle haarkleuren kunnen worden behandeld en de behandeling is relatief goedkoop. Het is zeer goed toepasbaar bij kleine gebieden zoals de bovenlip en op de kin.
Nadelen: het is tijdrovend. Voor grote oppervlakte is het minder geschikt. 
Diathermie
Bij de diathermie methode wordt er gewerkt met hoogfrequente wisselstroom. Het verwijderen van één haar gebeurt in drie tot vijf seconden. De huidtherapeut brengt een heel dun naaldje langs de haarschacht de haarfollikel binnen tot aan de bodem van de haarfollikel. Aan de punt van de naald ontstaat een grote stroomdichtheid waardoor een intense warmte wordt opgewekt. Voor deze warmteontwikkeling is altijd weefsel nodig (de naald blijft buiten het weefsel koud bij stroomdoorgang). Door deze warmteontwikkeling, vindt coagulatie plaats. De eiwitten van de haarpapil worden gecoaguleerd, maar ook de bloedeiwitten in de haarvaatjes, die de haarwortel van voedingsstoffen voorzien worden gecoaguleerd. Er kan na het vernietigen van de haarpapil geen nieuwe haar worden gevormd.
Voor grotere oppervlaktes verdoven we de zone met een creme. Voor kleinere oppervlakten kan je het gevoel vergelijken als ontharen met pincet.

De prijs voor  permanente ontharing met electrolyse is 75€/sessie